Gemeente De Pinte | Spreuken fleuren De Pinte op

Spreuken fleuren De Pinte op

Op 10 oktober wordt geestelijke gezondheid wereldwijd in de kijker gezet. In Vlaanderen gaan we echter een stapje verder en houden we een 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Onder het motto ‘Samen veerkrachtig’ zetten wij van 1 tot 10 oktober in op dit levensbelangrijke thema.

Het leven zit vol uitdagingen, kleine en grote. Er komt dagelijks heel wat emoties op ons af. En dat kan veel van je vragen. Daarnaast hebben we de neiging om bij onszelf eerder de negatieve dan de positieve eigenschappen te zien. Om onszelf teveel druk op te leggen.
 
Hoe komt het dat sommigen met die uitdagingen en druk beter omgaan dan anderen? Dat ligt aan je veerkracht. Jouw veerkracht bepaalt in hoeverre jij je kan aanpassen aan stress en tegenslag. Maar goed nieuws want zoals je een spier traint, kan je ook je veerkracht trainen.
 
Veerkrachtige gemeente!
We waren de voorbije week druk in de weer. Vrijwilligers, handelaars, scholen … Iedereen stak de handen uit de mouwen om ‘Samen veerkrachtig’ zichtbaar te maken in het straatbeeld.

Wandel rond in onze gemeente en laat je van 1 tot 10 oktober verwennen door fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan. Speciaal voor jou. Omdat je het waard bent.

Overtuigd? Surf dan eens naar www.samenveerkrachtig.be en ontdek nog meer activiteiten om aan je veerkracht te werken.
Of zoek op Facebook via #samenveerkrachtig
 
De beste manier om de toekomst te voorspellen, is door ze te creëren.