Zoeken in De Pinte.be

Home  /  Leven  /  Ondernemen

Ondernemen

Info voor ondernemers in De Pinte


Het Lokaal bestuur heet u hartelijk welkom om te ondernemen in De Pinte.

De Pinte is een gunstige vestigingsplek voor ondernemers. Hier bestaat immers geen algemene belasting op ondernemen. Op deze pagina vind je informatie die voor jouw onderneming belangrijk kan zijn.
Toch nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen.

Subsidielijn muzikale zomer op Pintse terrassen
Cafés en restaurants in De Pinte en Zevergem krijgen een financiële duw in de rug als ze tijdens de komende zomermaanden hun gasten verwelkomen met een muzikaal optreden. Is hun muzikale gast van Pintse bodem, dan krijgen ze er nog een extra bonus bovenop.

Het gemeentebestuur heeft daarom het plan opgevat om uitbaters van cafés en restaurants op Pints grondgebied financieel te ondersteunen bij de programmatie van muzikale optredens.
De gemeenteraad keurde hiervoor op maandag 31 mei een tijdelijk reglement goed.
Je vindt het aanvraagformulier hier. (Tip: lees aandachtig het reglement). 
aanvraagformulier-pintse-terrassen-2021-PXS061
Koop lokaal #team9840
Neem een kijkje op onze bedrijvengids waar iedereen info vindt over ondernemingen in De Pinte. U kan uw bedrijf dat gevestigd is in De Pinte-Zevergem gratis laten toevoegen aan deze lijst. Bezorg ons alle gegevens van jouw zaak en één representatieve foto via het webformulier. Als bedrijf is het mogelijk ook interessant om op de hoogte te blijven van beleid en activiteiten via onze gemeentelijke nieuwsbrief

Ontdek ook onze adviesraad voor Lokale Economie en Middenstand (LEM-raad) 
De bijeenkomsten van deze gemeentelijke adviesraad maken geregeld overleg en informatie-uitwisseling met het bestuur mogelijk. 
9840bon-5QfEY1
Ter ondersteuning van handelaars, vrije beroepen en horeca heeft de gemeente een 9840-bon.
Via het project 'Onderneem Er Op Uit' van de Provincie Oost-Vlaanderen krijgt het Lokaal bestuur advies van experten lokale economie om de (digitale) dienstverlening voor ondernemers te optimaliseren. 

Samen tegen corona #team9840
Lokaal bestuur De Pinte wil haar ondernemers en middenstanders financieel ondersteunen in de zware tijden veroorzaakt door de coronacrisis. Een premie aanvragen kan tot eind 2021. Bekijk de voorwaarden
Bekijk ook de mogelijkheden van de Vlaamse compensatiepremie of het overzicht van UNIZO

Starten met ondernemen?
Informeer u via Unizo, het Agentschap Innoveren en Ondernemen of maak een afspraak in een van de provinciale kantoren. U kan er terecht voor overheidsmaatregelen, vergunningen, juridisch advies en subsidiemogelijkheden. 

starters-stockphoto-91X5m2
Braderie
Jaarlijks organiseert de gemeente op de tweede zondag van september een braderie in centrum van De Pinte ter gelegenheid van de grote kermis. Meer informatie via dienst Vrije tijd. Voor het zelf organiseren van evenementen (met inname openbaar domein) kan u een evenementenformulier indienen. 

Enkele werkgeversorganisaties als lid van de SERV
unizo-oost-vlaanderen-yB2dB1 voka_oost-vlaanderen-RKkjb2 verso-verenigingen-voor-social-profit-FwZpd3boerenbond-r1l9a4

bedrijven-sorteren-de-pinte-cSC5J1

vlaio-banner-FcVgI1logo-fod-economie-fBBpF2lekker-oost-vlaams-7NjSS3
lokale-economie-provincie-oost-vlaanderen-PaKoX1
kbo_1_facebook_linkedin_logo-(1)-Wix3g2fairtrade-ambassadeur-heK8N1


U moet zelf kunnen Covid Safe Ticket (CST) controleren? 

covidscanpunt-be-de-pinte-2021-41NlW1