Impulsieve Nachten

Impulsieve nachten

Een tentoonstelling over 35 jaar jeugdhuis in De Pinte.
 
Erfgoeddag 2020 - campagnebeeld DP
 
Wie 'nacht' zegt, zegt ook dikwijls uitgaan, plezier maken, gezellig samen zijn ... en wat is dan beter dan een eigen plek, in jouw dorp waar iedereen iedereen kent, en waar je je steeds welkom voelt: het jeugdhuis!  
 
Naar aanleiding van de erfgoeddag, dit jaar met als thema ‘De Nacht’ blikken de cultuurraad en cultuurdienst van De Pinte terug op 35 jaar 'JH Impuls': wie stond aan de wieg van het jeugdhuis? Welke Vlaamse bands wisten de weg te vinden naar De Pinte? Hoe zat dat weer met die 60-uren? ... Het jeugdhuis werd in 1984 opgericht in de lokalen van het voormalige schoolgebouw. In die 35 jaar beklommen heel wat groepjes, medewerkers, bezoekers, …  wel eens de centrale trap in Polderbos 2, viel er wel eens een grappig of sappige verhaal te rapen, en werd bij velen de kiem gelegd voor vriendschappen en relaties die tot op vandaag doorlopen.   
 
Wie heeft materiaal?
We willen het liefst overdonderd worden met materiaal (foto’s, affiches, T-shirts …) én anekdotes en verhalen, daarom deze oproep: heb je materiaal of ken je iemand bij wie we ons licht moeten opsteken? Laat het ons weten via dit formulier of via een berichtje op Facebook of Instagram
 
Tentoonstelling
Iedereen is welkom om onze tentoonstelling te bezoeken op zaterdag 25 en zondag 26 april 2020. Hou deze pagina, onze sociale media of de vrijetijdsfolder in de gaten voor meer info.