Zoeken in De Pinte.be

Home  /  Leven  /  Welzijn  /  Kinderen & Welzijn  /  Kinderopvang  /  Groepsopvang Harlekijn

Groepsopvang Harlekijn

De groepsopvang 'Harlekijn' gaat officieel van start op 1 oktober 2020. De opvanglocatie is gelegen in de Guido Gezellestraat 21 en werd opgericht door de lokale besturen van De Pinte en Sint-Martens-Latem. 

In totaal zullen er veertien kindjes opgevangen worden van nul tot 2,5 jaar, onder toezicht van twee kinderbegeleiders, geselecteerd door de Organisator gezinsopvang en groepsopvang van Lokaal bestuur De Pinte. Deze veertien plaatsen zijn inkomensgerelateerde plaatsen waar ouders volgens hun inkomsten een ouderbijdrage betalen. 

De opvang is elke dag open van 7.30 tot 18 uur en blijft gegarandeerd bij eventuele ziekte van de begeleiders. De organisator zorgt dan steeds voor kwalitatieve vervanging.

Heb je interesse in deze nieuwe opvang? Registreer je dan zo snel mogelijk via het lokaal loket kinderopvang www.kinder-opvang.be. Hier kan je een overzicht vinden van alle kinderopvangvoorzieningen in je eigen gemeente en hoef je maar één keer je opvangvraag te stellen.

De naam Harlekijn, werd gekozen omwille van de link met Gust De Smet. Het eerste werk over het circus in het oeuvre van Gust De Smet is 'De harlekijn' uit 1920 in olieverf op doek. In hetzelfde jaar herhaalt hij nogmaals het thema van de harlekijn in 'Harlekijn met roos'. Deze werken werden vaak als blikvanger gebruikt op affiches voor kermis- en circusvoorstellingen in de dorpen rond Sint-Martens-Latem waar Gust De Smet heeft gewoond. 


kinderopvang Harlekijn

 
Organisator Gezinsopvang en Groepsopvang
Huis van het Kind - ‘t Bommeltje
Bommelstraat 33 bus 22
tel. 09 242 93 40
dog@ocmwdepinte.be 

Medewerkers: Karolien Claes en Bénédicte De Vos

Openingsuren: 
elke dag van 9 tot 12 uur, of volgens afspraak