Zoeken in De Pinte.be

Home  /  Bestuur  /  Communicatie  /  Nieuws  /  Aanmelden voor een secundaire school in Gent

Aanmelden voor een secundaire school in Gent

Van 22 maart (12 uur 's middags) tot 21 april 2021 (12 uur 's middags) kun je je kind aanmelden voor een secundaire school in Gent en enkele randgemeenten via meldjeaansecundair.gent.be.
Op welke dag of uur je aanmeldt, is niet van belang zolang het binnen die periode gebeurt. Als je je niet aanmeldt, kun je je kind pas inschrijven vanaf 5 mei 2021. Het aantal scholen met vrije plaatsen zal dan wel heel beperkt zijn. De plaatsen worden immers eerst toegewezen aan kinderen die zijn aangemeld. 
Pin je niet vast op één school, maar duid meerdere favoriete scholen aan. Er is geen limiet. Meerdere scholen aanduiden, vermindert de kans op een plaats in de school van voorkeur niet. Denk goed na over je schoolkeuze en informeer je vooraf goed.
Broers en zussen en kinderen van personeelsleden moeten zich ook aanmelden tussen 22 maart en 21 april 2021. Ze krijgen voorrang als ze naar dezelfde school willen als broer/zus of waar één van de ouders werkt. Melden ze zich niet aan tussen de voorziene periode, dan verliezen ze hun voorrang. 
Alle info over online aanmelden en inschrijven, is te vinden op www.aanmeldensecundairescholen.gent.